Valentine’s Brownies
Heart-Beet Valentine’s Brownies
Γλυκός αλλά και θρεπτικός πειρασμός για όσους αγαπούν να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους
Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, για vegan και μη
Υλικά:
2 μέτρια παντζάρια βρασμένα
1/4 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1/2 φλιτζ. applesauce (για σπιτικό πουρέ μήλου θα βρείτε συνταγή στην προηγούμενη ανάρτηση)
1/4 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
1 1/2 κ.γ. baking powder
1/3 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
1/3 φλιτζ. σκόνη άγλυκο κακάο
1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας
1/4 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. λιναρόσπορος
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι βρώμης ή βρώμη αλεσμένη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με νερό σε ένα μπολάκι και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
2. Ανακατεύουμε σε μίξερ τα παντζάρια, την βανίλια, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα, τον πουρέ μήλου και το λάδι καρύδας.
3. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε το μίγμα ελαφρώς με μια σπάτουλα.
5. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα με σχήμα καρδιάς την οποία έχουμε λαδώσει και έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
6.Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
7. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά και αφού κρυώσει ελαφρώς, σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα.