Τυροψωμάκια με λίγα απλά υλικά
Ανάρπαστα τυροψωμάκια με λίγα απλά υλικά. Μέσα σε 5’ είναι έτοιμα. Εξωτερικά κάνουν μια ωραία κρούστα και μέσα είναι αφράτα με μπόλικο τυρί. Γίνεται και με αλεύρι ολικής άλεσης. Θρεπτικό σνακ για παιδιά, ιδανικό για όλες τις ώρες.
Υλικά
Για τα τυροψωμάκια
- 1 αυγό μεγάλο
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla Light 1/2 συσκευασία
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα σόδα μαγειρικής
- 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- Λίγο σουσάμι για επικάλυψη
Εξοπλισμός
Λαδόκολλα
Ταψί
Εκτέλεση
Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το λάδι. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί για 1 λεπτό και να γίνει κρέμα το μείγμα.
Ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι.
Κρατάμε 1-2 κουταλιές αλεύρι για το τέλος, δεν το ρίχνουμε όλο με μιας. Το αλεύρι απορροφάται σταδιακά γι’ αυτό του δίνουμε χρόνο να ενσωματωθεί.
Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια αφράτη, μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης των 35-40 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπάλες.
Τα βουτάμε στο σουσάμι, να κολλήσει στην κορυφή, και αραδιάζουμε τα τυρόψωμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αραιά μεταξύ τους.
Μπορούμε όμως να τα πλάσουμε σε ότι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Εξωτερικά έχουν τραγανή κρούστα και μέσα γίνονται πολύ αφράτα.
Ζεστά γίνονται ανάρπαστα τα τυρόψωμα γιατί είναι πεντανόστιμα.