Σούπα από κουνουπίδι και ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Ο γνωστός Chef Γιάννης Λουκάκος, δημιουργεί νόστιμες συνταγές και τις μοιράζεται μαζί μας μέσα από τη σελίδα του yannisloucacos.gr.
Σούπα από κουνουπίδι και ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΥΛΙΚΑ
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 γρ. κουρκουμάς, σε σκόνη
- 10 γρ. κάρυ, σε σκόνη
- 1 κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 25 γρ. τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
- 15 γρ. σκόρδο, σκελίδες
- 1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ χωρίς ζάχαρη
- 5 γρ. ξύσμα λάιμ
- 35 γρ. λάιμ, χυμός
- αλάτι
- σαλάτα κουνουπίδι
- ψωμί, σε φέτες, ψημένο
Για τη σαλάτα κουνουπίδι
- 120 γρ. κουνουπίδι
- 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
- 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμενο, χοντροκομμένο
- 2 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 15 γρ. πιπεριά τσίλι κόκκινη, σε λεπτές φέτες
- 5 γρ. ξύσμα λάιμ
- 25 γρ. λάιμ, χυμός
- αλάτι
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ χωρίς ζάχαρη και αλατίζουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, επαναφέρουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζει το φαγητό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς όλα τα λαχανικά, για περίπου 20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό λάιμ και αλέθουμε με ένα μπλέντερ χειρός.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λάιμ εάν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με τη σαλάτα κουνουπίδι, το ψημένο ψωμί και φρέσκο ελαιόλαδο.
*Tip: Αν η σούπα βγει πιο πηχτή μετά το άλεσμα μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ χωρίς ζάχαρη.
Για τη σαλάτα κουνουπίδι
Κόβουμε σε ένα μαντολίνο το κουνουπίδι σε λεπτές φέτες, το βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λάιμ εάν χρειάζεται.