Μετά τις γιορτές τί;
Πιθανότατα λοιπόν αυτές οι ημέρες να συνοδεύτηκαν από κάπως αυξημένη ή διαφορετική κατανάλωση ποσότητας φαγητού από ότι συνήθως και ΔΕΝ πειράζει, ούτε είναι κάτι που πρέπει να μας «γεμίζει» τύψεις και ενοχές..
Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι το φαγητό αποτελεί πρωτίστως θρέψη & ενέργεια και στο τέλος της ημέρας δεν είναι κάτι που πρέπει να μας αγχώνει και να μας προβληματίζει..
Σύμμαχος μας για μια ομαλή μετάβαση στην διατροφική ρουτίνα της καθημερινότητας που ακολουθούσαμε πριν το εορταστικό break είναι τα ακόλουθα tips:
-Επανερχόμαστε στην ρουτίνα γευμάτων μας που διατηρούσανε προ εορτών (γεύματα ανα 3-4 ώρες)
-ΔΕΝ παραλείπουμε γεύματα με στόχο να μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνασαμε (θα οδηγηθούμε στο επόμενο γεύμα με έντονο αίσθημα πείνας -Δεν θα είμαστε ήρεμοι να διαχειριστούμε φαγητό – Θα υπερκαταναλώσουμε)
-Προτιμούμε να καταναλώνουμε καθημερίνα πιο φυσικά τρόφιμα έναντι των επεξεργασμένων τα οποία θολώνουν τα φυσιολογικά σήματα πείνας και κορεσμού μας – Συνοδεύουμε πάντα το κυρίως γεύμα με σαλάτα (ελέγχουμε καλύτερα την ποσότητα που καταναλώνουμε στο σύνολο της)
-ΔΕΝ παραλείπουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας
-Ακούμε και σεβόμαστε το σώμα μας! Όταν χορταίνουμε αφήνουμε το πηρούνι κάτω..
-Επιλέγουμε μία μορφή άσκησης που μας αρέσει και βάζουμε στόχο να την επαναλαμβάνουμε τουλ μέρα παρά μέρα (αν όχι καθημερινά) και για τουλάχιστον 30’
-Αποφεύγουμε να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά!! Είναι κάτι που θα μας αγχώσει, θα μας πιέσει και είναι ανασταλτικός παράγοντας της όποιας προσπάθειας..
-Ο πανικός και τα αρνητικά συναισθήματα Δεν αποτελούν καλοί σύμβουλοι οπότε..ψυχραιμία!!!
Δεν υπάρχουν μαγικά χαπάκια και οτιδήποτε υπόσχεται γρήγορη και άμεση απώλεια βάρους μας οδηγεί σε ένα νέο κύκλο στερήσεων και υπερβολών καταστροφικό για το σώμα μας και την ψυχολογία μας!
Διαβάστε περισσότερα άρθρα της Διαιτολόγου ΕΔΩ!