ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Αν ήμουνα υπουργός Γεωργίας σε μια χώρα που έχει προιόν τη φέτα θα κυκλοφορούσα κάθε μέρα με ρούχα που θα έγραφαν:
Ποιο είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο που έχει: 2 φορές περισσότερη Β12 από το cheddar, 4 φορές περισσότερη βιτ. D από την παρμεζάνα, 2 φορές περισσότερο σίδηρο από το blue cheese, και 3 φορές περισσότερο ασβέστιο από το brie; Η ΦΕΤΑ
Και θα υποχρέωνα και τους υπαλλήλους του Υπουργείου να φοράνε τέτοια μπλουζάκια .
Για να δούμε το γιατί .
1. Τα προβλήματα που έχει πολύς κόσμος με την πέψη του αγελαδινού γάλακτος και αγελαδινού τυριού, και την βαρυστομαχιά, δεν υπάρχουν με τη φέτα που είναι από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα
2. Η Ιστιδίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ ( ειδικά στα παιδιά) γιατί δεν μπορούμε να το συνθέσουμε. Επίσης η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για την καλή υγεία μας. Συνδυάζοντας και τα δύο με την κατανάλωση φέτας , έχουν δείξει κλινικές μελέτες, φτιάχνουμε ισταμίνη που μας βοηθάει στην διατήρηση ενός καλού επιπέδου σωστής φλεγμονώδους αντίδρασης. Δηλαδή βελτιώνουμε το αμυντικό μας σύστημα.
3. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη και κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι προιόντα όπως η φέτα βελτιώνει το γλυκαιμικό προφίλ σε διαβητικούς ασθενείς αυξάνοντας την έκκριση ινσουλίνης.
4. Είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο βοηθάει τη λειτουργία των οστών, των μυών, και των νεύρων. Ισως όπως κανένα αλλο μέταλλο.
5. Είναι άριστη πηγή βιταμίνης Α, που βοηθάει στην όραση, στην αναπαραγωγή και στην άμυνα του σώματος.
Ετσι λοιπόν μια μικρή μερίδα 85 γραμ. μας δίνει 14 γραμ. πρωτείνης, το 74% της βιταμινης Β2 που θελουμε τη μέρα, το 42% της βιτ. Β12, το 75% του ασβεστίου και το 50% του φωσφόρου.
Σε συνεργασία λοιπόν με την Διεπαγγελματική Φέτας ( η οποία μου θυμίζει την οργάνωση φάντασμα 17 Νοέμβρη) θα φτιάχναμε για εξαγωγή χιλιάδες τόνους μικρές μερίδες φέτας των 100 γραμ. με τις ακόλουθες επισημάνσεις υγείας για τη φέτα σύμφωνα με τον Ευρ. Κανονισμό 432/2012 για τους ισχυρισμούς υγείας:
α. συμμετέχει στην φυσιολογική λειτουργία των μυών
β. συμμετέχει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων
γ. συμμετέχει στη φυσιολογική ανάπτυξη των δοντιών στα παιδιά
δ. Συμβάλλει στα φυσιολογικά οστά
ε. Συμβάλλει στην φυσιολογική όραση
και καμμιά 20αριά ακόμη ισχυρισμούς υγείας , οι οποίοι θα εκτόξευαν τη φέτα σε διεθνείς αγορές στην ΕΕ. Ισως το κάνουν οι ξένοι σύντομα , εισάγοντας τη δική μας φέτα και μεταμορφώνοντας την.