ΔΙΑΤΡΟΦΗ | Η συμβολή των λευκών μανιταριών στην υγεία μας!
Τα λευκά μανιτάρια είναι από τα πιο ευρέως καλλιεργούμενα μανιτάρια σε όλο τον κόσμο!
Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες
Έχουν καρδιοπροστατευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες
Συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και την υγεία του εντέρου.
Τα μανιτάρια αποτελούν μία πλούσια πηγή πρωτεΐνών συγκριτικά με τα υπόλοιπα λαχανικά, η οποία θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη σε μία φυτική διατροφή στην ενίσχυση της πρόσληψης πρωτεΐνης.
1 φλιτζ. μανιτάρια (96g) παρέχει:
21 kcal
0g λίπος
3g υδατάνθρακες
3g πρωτεΐνες
Εξαιτίας της έκθεσής τους στη UV ακτινοβολία τα μανιτάρια αποτελούν μία πολύ καλή φυτική πηγή βιταμίνης D, απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και την καλή υγεία των οστών μας.
Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς τα λευκά μανιτάρια σε φρέσκια μορφή, αποξηραμένα, σκόνη, κονσέρβα, ακόμα και κατεψυγμένα.
Μπορούμε να τα:
• προσθέσουμε στις σαλάτες μας
• σωτάρουμε με ελαιόλαδο, σκόρδο, μυρωδικά ή άλλα λαχανικά π.χ. πιπεριές
• προσθέσουμε στην ομελέτα μας ή να τα συνοδευσουμε με scrambled eggs
• ψήσουμε με δενδρολίβανο και θυμάρι για ένα τραγανό σνακ
• προσθέσουμε σε ζυμαρικά ή ριζότο
• ψήσουμε γεμιστά με άλλα λαχανικά, ρύζι ή κινόα