ΚΑΚΛΙΑ ΚΡΙΝΟΥΛΑ – ΜΗΝΑ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ
Υπηρεσίες/Θεραπείες
Διεύθυνση
Ωράριο λειτουργίας
Καλυπτόμενες Ασφάλειες
Προσωπικός Ιστότοπος
https://www.physiokidsvolos.gr/Τηλέφωνο
2421025015Κινητό τηλέφωνο
698248122Βιογραφικό
Η Κακλιά Κρινούλα – Μήνα είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπεύτρια του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και διατηρεί εργαστήριο παιδιατρικής φυσικοθεραπείας, με έδρα το Βόλο.
Εξειδικεύθηκε στη νευροεξελικτική αγωγή – μέθοδο Bobath (NDT BOBATH Basic Course), καθώς και στην έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση για νεογνά και βρέφη, σύμφωνα με τη νευροεξελικτική αγωγή (NDT BOBATH Baby Course).
Ακόμη, εξειδικεύθηκε στη θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με ποιοτικές και ποσοτικές αποκλίσεις κατά την αισθητικοκινητική τους ανάπτυξη, σύμφωνα με τις αρχές της NDT, και στην τεχνική Kinesio Taping.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής (ΕΕΝΑ).
Το εργαστήριο παιδιατρικής φυσικοθεραπείας απευθύνεται σε πρόωρα νεογνά και βρέφη ηλικίας έως 12 μηνών και σε παιδιά από 1 έτους μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Είναι άρτια εξοπλισμένο και το θεραπευτικό περιβάλλον είναι σύγχρονο, ευχάριστο και ασφαλές για το παιδί.
Το φυσικοθεραπευτήριο απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν: ψυχοκινητική καθυστέρηση, διαταραχές βάδισης (βάδιση στις μύτες των ποδιών κ.ά.), μαιευτική παράλυση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές μυοσκελετικού συστήματος (σκολίωση, λόρδωση, κύφωση, ραιβόκρανο, πλαγιοκεφαλία κ.ά.).
Παράλληλα, απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού, μυοπάθειες, μυασθένειες, μυοσίτιδες, αναπνευστικά προβλήματα, αυτοάνοσα νοσήματα (παιδική ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.ά.), βαρηκοΐα, ελλειμματική όραση, αυτισμό.
Στόχος είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών, μέσα από την εφαρμογή ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος, το οποίο είναι εύκαμπτο και προσαρμόσιμο στις πολλές και ποικίλες ανάγκες τους. Έτσι, σε συνεργασία με τους γονείς, τα βοηθάει να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους για συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες.
Επίσης, σε πρόωρα νεογνά και βρέφη υψηλού κινδύνου, στόχος είναι η αποφυγή εγκατάστασης και επικράτησης παθολογικών προτύπων κίνησης, μέσω της πρώιμης παρέμβασης, καθώς στους πρώτους μήνες ζωής ο βρεφικός εγκέφαλος έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και πλαστικότητα.
Τέλος, υπάρχει άμεση συνεργασία με τους γονείς, καθώς θα πρέπει να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι στο πώς θα εκτελούν κάποιες ασκήσεις στο σπίτι, ποιες κινήσεις (χειρισμούς), που ενισχύουν την παθολογία, θα πρέπει να αποφεύγουν και ποιες κινήσεις, που προωθούν τη φυσιολογική κίνηση, να επιδιώκουν, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής και ολοκληρωμένη παρέμβαση.