Η Embryolab στην εκδήλωση “Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα – Διλήμματα στην καθημερινή άσκηση της μαιευτικής γυναικολογίας”
Η #Embryolab συμμετείχε σε 2 Συνεδρίες στην επιστημονική εκδήλωση “Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα – Διλήμματα στην καθημερινή άσκηση της μαιευτικής γυναικολογίας”, που διοργάνωσε με επιτυχία η Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Απόστολου Αθανασιάδη, στη Θεσσαλονίκη.
“Την επίδραση των ινομυωμάτων και των πολυπόδων της μήτρας” σχολίασε ο Δρ. #Νίκος_Χριστοφορίδης, MD, MSc, FRCOG, Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιστημονικός & Κλινικός Διευθυντής Embryolab, Συνιδρυτής Embryolab & #Embryolab_Academy, επισημαίνοντας τους τρόπους διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των παθολογιών αυτών σε γυναίκες που βρίσκονται σε προσπάθεια για εγκυμοσύνη, ή σε θεραπεία με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Το θέμα “Διλήμματα στην υπογονιμότητα-Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που επιθυμούν κατάψυξη ωαρίων” σχολίασε η Δρ. #Μαρίνα_Δημητράκη, MD, MSc, MHA, PhD, EFOG-EBCOG, Γυναικολόγος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια Embryolab επισημαίνοντας ότι “οι καλοήθεις γυναικολογικές παθήσεις (ενδομητρίωση, κυστικά μορφώματα ωοθηκών κλπ) αποτελούν σύμφωνα με τις ESHRE, ASRM, FIGO επίσημη ένδειξη για συντήρηση ωαρίων. Επομένως, κάθε φορά που κανείς σχεδιάζει κάποια επέμβαση στις ωοθήκες λόγω των παραπάνω παθήσεων θα ήταν καλό να έχει υπόψιν και την ενδεχόμενη συντήρηση ωαρίων πριν την πραγματοποίησή της.
Επιπλέον, είναι σημαντικά τα ηθικά διλήμματα που πλαισιώνουν τη διαδικασία της κρυοσυντήρησης ωαρίων. Καθώς πολλές γυναίκες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία σε μεγάλη ηλικία (>38 ετών), όταν ποιότητα των ωαρίων τους ήδη έχει
επηρεαστεί, συχνά δημιουργείται ένα αίσθημα ψευδούς ασφάλειας για τη μελλοντική απόκτηση παιδιού με τη διαδικασία της συντήρησης των ωαρίων. Για το λόγο αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας η συμβουλευτική που θα πάρει η γυναίκα πριν μπει στη διαδικασία θεραπείας με στόχο την κρυοσυντήρηση αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει να αποκτήσει παιδί με τα κρυοσυντηρημένα ωάρια ανάλογα με την ηλικία και το ορμονικό της προφίλ κατά την κρυοσυντήρηση και τον αριθμό των ωαρίων που έχουν κρυοσυντηρηθεί.”