Βιολογικός τραχανάς με γάλα κατσίκας, μπολονέζ
Ο Executive Chef, Κυριάκος Μελάς μας δίχνει στο βίντεο πώς να κάνουμε βιολογικό τραχανά με γάλα κατσίκας, Μπολονέζ!
Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια με κιμά είναι από τα αγαπημένα γεύματα των μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών.
Γιατί όχι λοιπόν Τραχαχανάκης με γάλα κατσίκας αντί ζυμαρικών!
Ένα γεύμα πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, φυλλικό οξύ, σελήνιο και πηγή πρωτεϊνών χαμηλής και υψηλής βιολογικής αξίας.
- 200 ml νερό
- 20 γρ. Τραχαχανάκης, Βιολογικός Τραχανάς με γάλα κατσίκας
- 80 γρ. κιμάς
- 1 κ.γ. πελτές τομάτας
- 1 τομάτα
- 1 μικρό καρότο
- ½ κρεμμύδι
- ¼ κ.γ. κανέλα (μόνο για παιδιά άνω των 12 μηνών)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά, ανακατευοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να ψηθεί στα υγρά του και να γίνει πολύ σπυρωτός.
- Στην συνέχεια, σε έναν πολυκόφτη αλέστε πολύ καλά την τομάτα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον πελτέ, την κανέλα (μόνο για παιδιά άνω των 12 μηνών) και το νερό.
- Προσθέστε τα αλεσμένα λαχανικά στον κιμά και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
- Κατόπιν, προσθέστε τον Τραχανά Frezylac Τραχαχανακης με γάλα κατσίκας και ανακατέψτε συνεχώς.
- Μόλις χυλώσει το γεύμα είναι έτοιμο.
- Σερβίρετε!
Ήξερες ότι…
…Το κατσικίσιο γάλα προσδίδει στο γεύμα ένα ισορροπημένο προφίλ λιπιδίων, εμπλουτίζοντας το με λιπαρά μεσαίας και βραχείας αλύσου;
Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.