Νόστιμη Αυγουστιάτικη συνταγή: Καραμελωμένο κοτόπουλο με μέλι και σάλτσα σόγιας
Ο γνωστός ΣΕΦ, Νικόλας Σακελλαρίου, μας παρουσιάζει μια Αυγουστιάτικη συνταγή με κοτόπουλο.
Υλικά
Gourmet και απλή στην εκτέλεσή της.
Υλικά
3 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σούπας Worcester sauce
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
Νουντλς ρυζιού
Σουσάμι
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Εκτέλεση
Σε ένα πάγκο κοπής, αλατοπιπερώνετε τα κοτόπουλα και τα περνάτε από το αλεύρι. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα ψήνετε και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σε ένα Μπολ ρίχνετε, τη σάλτσα σόγιας, τη Worcester sauce, το μέλι, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να αρχίσει να γλασάρει σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατόπιν ρίχνετε το κοτόπουλο ώστε να δέσει με τη σάλτσα.
nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok |
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos