Pad Krapao αρωματικός κιμάς με ρύζι
Ο γνωστός Chef Γιάννης Λουκάκος, δημιουργεί νόστιμες συνταγές και τις μοιράζεται μαζί μας μέσα από τη σελίδα του yannisloucacos.gr.
Το αστείο με το συγκεκριμένο πιάτο είναι ότι όταν προφέρεις το όνομα του, φαντάζεσαι κάτι σαν έκρηξη…Pad Krapao! Το ακόμα πιο αστείο είναι οτι όταν το γευτείς, καταλαβαίνεις οτι πράγματι πρόκειται για μια έκρηξη γεύσης στο στόμα σου!
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου
- 180 γρ. κιμάς κοτόπουλο
- 5 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
- 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 γρ φύλλα λάιμ, ψιλοκομμένα
- 5 γρ. fish sauce
- 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
- 2 γρ. βασιλικός φρέσκος
- χυμός λαίμ
- ξύσμα λάιμ
- 2 αυγά, τηγανιτά
- 150 γρ. ρύζι ατμού
- αλάτι
- ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσει ο κιμάς όσο γίνεται καλύτερα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και το λέμονγκρας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στο ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το αυγό και φρέσκο κόλιανδρο.