Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα
Ο γνωστός Chef Γιάννης Λουκάκος, δημιουργεί νόστιμες συνταγές και τις μοιράζεται μαζί μας μέσα από τη σελίδα του yannisloucacos.gr.
Για 12 τμχ των 90 γρ. 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για τα Brownies
- 300 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. μπανάνα
- 250 γρ. σοκολάτα 70%
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 γρ. αλάτι
- 9 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο ταχίνι κακάο
- 120 γρ. ταχίνι με κακάο
- 70 γρ. γάλα αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα Brownies
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.
Για το γλάσο ταχίνι κακάο
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.