Πώς να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα σε βάζο!
Γράφει η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αναστασία Καραντούνη.
Συνεχώς ψάχνω να βρω εύκολες και γευστικές λύσεις για γεύματα τώρα το καλοκαίρι και τι πιο καλοκαιρινό από μια σαλάτα!
Επειδή δεν έχω πάντα τον χρόνο να ετοιμάζω τα γεύματα μου τελευταία στιγμή συνήθως κάνω την προετοιμασία 1 ημέρα και έχω έτοιμες σαλάτες για τις επόμενες 4-5 ημέρες!
Το μυστικό είναι η σειρά των υλικών οπότε θα σου πω τον ιδανικό τρόπο για να ετοιμάσεις μια σαλάτα σε βάζο!
Συστατικά
1 καθαρό βάζο με καπάκι (περίπου 500-700 ml)
1η Στρώση: Η αγαπημένη σας ντρέσινγκ σος
2η Στρώση: ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, σπαράγγι, πιπεριές, καρότα
3η Στρώση: μανιτάρια, κολοκυθάκια, ρεβίθια, φακές, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο
4η Στρώση: βραστά αυγά, τυρί, κοτόπουλο, τόνος, τοφού
5η Στρώση: ρύζι, ζυμαρικά, κινόα, πλιγούρι
6η στρώση: πράσινα λαχανικά, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παξιμάδια
Μπολ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλύνε, καθάρισε, κόψτε όλα τα φρούτα και λαχανικά που θα χρειαστείς. Βράσε το ρύζι, τα ζυμαρικά ή τη κινόα.
Ετοιμάστε τη νρέσινγκ που θα χρησιμοποιήσεις (βάλε 2 κ.σ. στον πάτο του βάζου)
Βάλε τα υλικά όπως αναφέρονται παραπάνω. Πρώτα τα πιο υγρά και ανθεκτικά λαχανικά και στη συνέχεια αυτά που είναι λίγο πιο ευάλωτα
Εάν θέλεις να προσθέσεις ξηρούς καρπούς, σπόρια ή αποξηραμένα φρούτα βάλτα πάνω από τα πράσινα λαχανικά
Όταν όλα είναι έτοιμα, βάλε τα υλικά μέσα με τη σειρά που ανέφερα. Βάλε το καπάκι στα βάζα και τοποθέτησε μέσα στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες.
Όταν είσαι έτοιμος να καταναλώσεις τη σαλάτα, ανακίνησε λίγο το βάζο και αναποδογύρισε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε λιγάκι για να πάει η ντρέσινγκ παντού και καλή απόλαυση!